Svein Inge Buhaug: – Fantastisk med det myke underlaget

(Av Geir Nilsen). – Det var litt kaotisk før start, men ellers gikk det greit, smiler Svein Inge Buhaug, raskeste herre på 10-kilometeren. – Og det er jo fantastisk med det myke underlaget. Det var som balsam for beina, legger Buhaug raskt til.

Svein Inge Buhaug i Eggemomila 2008. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Tett program
Skader og sykdom har gjort at Svein Inge Buhaug har trappet mye ned de siste årene. Allikevel går det fort unna når 38-åringen fra Sportsklubben Vidar setter i gang. De siste ukene har han blitt nest beste norske løper i VM i motbakkeløp med en 38. plass. I Birkebeinerløpet ble han nummer to, og for en drøy uke siden løp han inn til tredjeplass i Oslo Maraton på solide 68:52. Vinnertiden hans her i Eggemomila var 30:56, i en løype som i år nok manglet 300-400 meter på korrekt distanse.

På flyttefot
– Jeg kommer opprinelig fra Årdal i Sogn, men etter en del år i Oslo er jeg nå på vei til Jevnaker, røper Buhaug. Der bosetter han seg sammen med Jevnaker IF’s Åse Klinkenberg, som løp på sterke 20:26 på 5-kilometeren, og ble med det nummer fem blant damene.

– Dette var første gang for Svein Inge, men jeg løp også i 2007, kommenterer Klinkenberg. Da løp hun på 22:14. Selv om løypa var noe kortere i år enn i fjor satte hun personlig rekord i Eggemomila med god margin.

Trener mest hver for seg

– Trener dere mye sammen?
– Det hender vi løper ut i sammen, men stort sett tar vi hver vår runde, røper Klinkenberg, som selv har bakgrunn fra fotballen.
– Vi prøver vel også å samarbeide litt om treninga i forbindelse med intervaller, skyter Buhaug inn.

Kommer tilbake

– Det hender jeg trener i området rundt Eggemoen. Det er så fint å løper her, selv om det var litt glatt i første del av løypa i dag, forteller Buhaug, som brukte vanlige lette konkurransesko på furumostiene.

– Er det sjanse for at vi ser dere igjen i Eggemomila.
– Ja, vi kommer gjerne tilbake, utroper Buhaug og Klinkenberg nærmest i kor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *